Premia omanik Food Union Group laiendab äritegevust Hiinas

14.02.2017

Food Union Group, mis on Premia Tallinna Külmhoone omanik ja ühtlasi Baltikumi suurim jäätisetootja, laiendab 214 miljoni eurose investeeringu toel oma äritegevust Hiinas. Investeeringu taga on Aasia suurim erakapitalifirma PAG ning senine suurinvestor Meridian Capital.

Food Union grupi ettevõtted tegelevad Põhja-Euroopas piimatöötlemise ning jäätise tootmisega. PAGi ja Meridian Capitali investeeringu peamine eesmärk on toetada Food Unioni laienemist, pöörates erilist tähelepanu Hiinale, kus Food Union’il on valmimas kaks moodsat piimatehast. Uutes tehases plaanitakse toota Hiina turule kõrge lisandväärtusega piimatooteid nii kohalikust toorpiimast kui ka Baltikumist eksporditud toorainest.

„2016. aasta oli Food Union grupile suurepärane aasta. Euroopas tugevdasime oma positsiooni koduturgudel ning omandasime kaks jäätisetootjat, ühe Norras ja teise Rumeenias. Hiinas käivitasime kahe moodsa piimatööstuse ehituse, mis hakkavad eelduste kohaselt tootma Hiina tarbijatele tipptasemel piimatooteid 2018. aasta alguses. PAG investeering ja Meridiani jätkuinvesteering on tunnustuseks Food Unioni strateegiale ning meil on hea meel teha PAG-ga koostööd tugeva piimatööstuse ülesehitamisel Hiinas,” rääkis Food Union Groupi juht ja asutaja Andrei Beshmelnitski.

Lisainfo:

Aivar Aus
Premia Tallinna Külmhoone AS
Juhatuse esimees
Tel: +372 603 3800
aivar.aus@premia.ee